is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter Cross workout is om je juist niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel, omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Cross workout bewegingen aan te leren en een intensieve training WOD (Workout of the Day) van 10 à 20 minuten. De resultaten van de WOD worden op een whiteboard bijgehouden om een sport-  en competitie-element aan de training toe te voegen.

Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, kettlebells, slamballs, plyobox, tractorbanden, zandzakken, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.